За перше півріччя 2013 року в Україні значно збільшилось
(майже на 30%) виробництво високоякісних марочних вин виготовлених в певних
регіонах (КНП) і склало 9,3 тис. дал. (за перше півріччя 2012 року – 7,2 тис.
дал.), повідомляє прес-служба корпорації «Укрвинпром», посилаючись на дані
Держкомстату України.
З початку року, згідно офіційній статистиці, в Україні спостерігається
незначне зменшення (на 6,4%) виробництва вина виноградного. При цьому
необхідно зазначити збільшення (на 12,2%) випуску кріплених вин, таких як Мадера, Херес, Портвейн.
Виробництва ігристих вин за завітній період залишилось на
рівні аналогічного періоду минулого року (1669,9 тис. дал. за 6 місяців 2013
року).
Виробництво вина «Шампанське України», у порівняні з
аналогічним періодом минулого року, зменшилося на 7,3% з 998,5 тис. дал. (у
січні-червні 2012 року) до 925,6 тис. дал. у 2013 році; випуск вермутів з
початку року зменшився на 9,1% (до 535,7 тис. дал.) в порівнянні з аналогічним
періодом 2012 року.
В той же час, випуск «Коньяку України» залишився майже незмінним
і склав за січень-червень 2013 року 1653 тис. дал. (за аналогічний період минулого року – 1658,7
тис. дал.)
|