Вторник, 08.07.2025
AlcoMarketReport. Все о рынке алкоголя
Меню сайта
НОВЫЕ ОБЗОРЫ РЫНКА
Главная » 2013 » Июль » 19 » В.Кучеренко: Згідно з Міжнародним Енологічним Кодексом винороби можуть використовувати спирт етиловий ректифікований
В.Кучеренко: Згідно з Міжнародним Енологічним Кодексом винороби можуть використовувати спирт етиловий ректифікований
22:26

«Згідно з Міжнародним Енологічним Кодексом винороби можуть використовувати спирт етиловий ректифікований. Світова спільнота визнає особливості такої технології» (витяг із  Енологічного Кодексу МОВВ додається – Укрвинпром), - зазначив генеральний директор корпорації «Укрвинпром» Володимир Кучеренко 17 липня під час засідання робочої групи по акцизам у Комітеті Верховної Ради України з питань податкової та митної політики.

В.Кучеренко підкреслив, що «відмова від використання традиційної вітчизняної технології призведе до згортання діяльності таких грандів української виноробної галузі, як Державний концерн «НВАО «Масандра», ПАТ «Сонячна Долина», ТОВ «Інкерманський завод марочних вин» та інших. Назавжди будуть втрачені всесвітньо відомі унікальні, неповторні десертні і міцні українські вина, які принесли світову славу Масандрі і Україні в цілому».

«Саме використання спирту етилового ректифікованого забезпечує виробництво вітчизняних міцних та десертних високоякісних вин. Традиційна вітчизняна технологія з використанням «не виноградного» спирту розроблена нашими вченими та  виробниками і має велике історичне минуле. Загальновизнано, що міцні і десертні вина, які виробляються за цією технологією в Криму, є одними з кращих у світі і ніхто не вважає їх фальсифікатами», - пояснив В.Кучеренко.

 «Виноградний спирт майже в десятки разів більше містить токсичних  домішок (в першу чергу метанолу – Укрвинпром) ніж спирт із зернової та іншої цукровмістної сировини. Це негативно позначається на якості готової продукції і впливає на здоров’я споживачів. Адже в Європі вина, що виробляються з використанням виноградного спирту багато років витримуються в бочках на сонячних майданчиках, де встигає пройти його асиміляція  і зникають неприємні сивушні тона», - сказав генеральний директор Корпорації.

В.Кучеренко також відмітив, що собівартість виноградного спирту  вища ніж зернового в кілька разів і в свою чергу, це значно підвищує ціну на готову продукцію.          

Депутати підтримали позицію щодо використання спирту етилового ректифікованого. За підсумками зустрічі учасниками було прийнято рішення продовжити обговорення і провести додаткове засідання, щоб представити більш детальний та консолідований список змін до законодавчих актів України на розгляд Верховної Ради України з питань податкової та митної політики.             

 

Прес-служба корпорації «Укрвинпром»

Добавил: ukrwine
Форма входа
Календарь новостей
«  Июль 2013  »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Поиск
Друзья сайта
Натяжные потолки Киев
Copyright MyCorp © 2025