В
січні-лютому 2013 році в Україні виробництво вина «Шампанське», у порівняні з
аналогічним періодом минулого року, збільшилося на 17,8% з 281,2 тис. дал. (у
січні-лютому 2012 року) до 331,2 тис. дал. у 2013 році.
Збільшення
виробництва ігристих вин за завітній період склало 35,6% з 421,1 тис. дал. до
571,1 тис. дал. відповідно, повідомляє прес-служба корпорації «Укрвинпром»,
посилаючись на дані Держкомстату.
В
той же час, випуск виноградного вина у січні-лютому поточного року зменшився,
падіння вітчизняного ринку вина склало 4%. Так, за перші 2 місяця 2012 року
виноробами було вироблено 1470,6 тис. дал. виноградного вина, в 2013 – 1412,6
тис. дал.
Виробництво
вермутів з початку року збільшилося на 8,7% (до 242,2 тис. дал.) в порівнянні з
аналогічним періодом 2012 року.
З
початку року в Україні спостерігається збільшення у виробництві коньяку та
збільшення виробництва бренді, а саме: виробництво коньяку, згідно офіційній статистиці,
збільшилося на 35,9% і склало за січень-лютий 2013 року 418,2 тис. дал., бренді
– збільшилося з 308,1 тис. дал. у січні-лютому минулого року до 423,4 тис. дал.
за 2 місяця поточного року.
Прес-служба корпорації «Укрвинпром»
|