Виробництво вермутів за 2012 рік збільшилося на 60% в
порівнянні з 2011 роком - до 1 млн. 568 тис. дав,
в той же час виробництво бренді за вказаний період скоротилася на 50% і склало
13 тис. дал.
Як повідомляє прес-служба
Корпорації «Укрвинпром», згідно попередніх даних Держкомстату, випуск
виноградного вина у минулому році зменшився, падіння вітчизняного ринку вина
склало 26,6%. Так, за 2011 р
виноробами було вироблено 17 млн. 55 тис. дал
виноградного вина, в 2012 - 12 млн. 511 тис. дал. Виноматеріалів у 2012 р.
вироблено на 8% менше - 23 млн дал. Найбільше винограду перероблено в Одеській області
-146,45 тис. т (зростання на 11,4%), в АР Крим - 73,15 тис. т (спад на 15,3%)
та Миколаївській обл. - 53,9 тис. т (спад на 8,2%).
За січень-грудень 2012 року в Україні виробили 4 млн. 580 тис. дал
коньяку, що на 0,7% менше
аналогічного періоду минулого року. Разом з тим, виробництво спиртів коньячних
збільшилося на 13,8% - до 2 млн. 195 тис. 478 л чистого
спирту.
З початку року виробництво вина
«Шампанське» зменшилася і склало 3 млн. 397 тис. дав (у 2011 - 3. млн 730 тис дал.). У той же час, виробництво
вин ігристих збільшилася до 2 млн. 67 тис. дал (збільшення на 20,5% в порівнянні з 2011 роком).
|