В Україні виробництво вермутів за 9 місяців 2012 збільшилося на 53,1% порівняно з
аналогічним періодом 2011 року - до
1035 тис. дал., водночас виробництво бренді за вказаний період скоротилося та
склало 8,2 тис. дал. (21,5 тис. дал - 2011р.).
Згідно офіційній
статистиці, наданої Корпорації «Укрвинпром», за січень-вересень 2012 року в
Україні було вироблено 2770,8 тис. дал коньяку, що на 4,5% менше аналогічного
періоду минулого року. Разом з тим, виробництво спиртів коньячних збільшилось
на 27,6% до 1241406 л чист. спирту.
З початку року виробництво вина «Шампанське» зменшилось і
склало 1905,8 тис. дал (у 2011 - 2121,9 тис. дал). Водночас, виробництво вин ігристих збільшилось до 1239,5 тис.
дал (збільшення на 22,2% порівняно зі звітнім періодом минулого року).
Випуск виноградного вина за січень-вересень 2012 року зменшився
з 13426,9 тис. дал в 2011 до 9308,7 тис. дал - у 2012. В тому числі: виробництво
вин столових (з фактичною концентрацією спирту від 9% до 13%) скоротилося и склало - 6346,6 тис. дал (8976,4
тис. дал за 9
місяців 2011 р.); виробництво кріплених вин (з концентрацією спирту більше 15%)
за 3 квартали зменшилось з 4436,0 тис. дал до - 2934,2 тис. дал,
виробництво вин виноградних газованих збільшилось майже в 2 рази та склало 1035 тис. дал.
Пресс-служба Корпорації «Укрвинпром»
|