НОВЫЕ ОБЗОРЫ РЫНКА |
Рынок вин Украины,2008-2014гг
Рынок игристых вин и шампанского Украины, 2008-2014гг
Рынок игристых вин и шампанского Украины 2012г
Рынок коньяка Украины 2008-2014гг
Рынок коньяка Украины, 2013г
|
|
Главная » 2007 » Декабрь » 20 » Спілка приватних виноробів ініціює створення "Винної карти Закарпаття"
Спілка приватних виноробів ініціює створення "Винної карти Закарпаття" | 11:11 |
16 грудня у Берегові, у винній залі "Старий підвал" відбулася конференція "Спілки приватних виноградарів та виноробів Закарпаття". Участь у ній взяли майже три десятки приватних виноробів краю. Варто відзначити, що за останні 2 місяці Спілка поповнилася кількома новими членами.
Основним лейтмотивом конференції стало створення "Винної карти Закарпаття". На попередньому зібранні Спілки пропонувалося включити до неї повну інформацію про всіх виноробів краю, їхнє місцезнаходження, наявні у них сорти, запаси, ціни та якість вина. В Берегові ж голова "Спілки приватних виноградарів та виноробів Закарпаття" Олександр Ковач вніс пропозицію: "Винна карта Закарпаття" повинна нести для туристів лише позитивну інформацію. Це означатиме, що гості нашого краю мають бути на 100 відсотків впевнені в якості запропонованої їм продукції та у відповідному сервісі обслуговування. Тому до цього своєрідного каталогу можливостей закарпатського приватного виноробства вноситимуть не всіх бажаючих, а лише тих, хто зможе пройти певну сертифікацію. У цьому напрямку вже досягнута попередня домоленість про взаємодію між Спілкою та керівництвом одного з вітчизняних метрів – "Інститутом виноградарства та виноробства імені В.Е.Таірова" (м.Одеса). Планується, що після укладання договору приватні винороби краю надсилатимуть на експертизу туди свої взірці виготовлених напоїв. Фахівці одеського Інституту в лабораторних умовах визначатимуть відповідність вина критеріям якості та діючим нормам Держстандарту. Приватним виноробам, котрі пройдуть сертифікацію, видаватимуть посвідчення якості.
На конференції в Берегові відзначалося: сьогодні вже не достатньо просто робити добре вино - необхідно вміти спілкуватися з туристами. Присутній на зібранні завідувач кафедрою туризму УжНУ Федір Шандор запропонував створити спеціальні курси з підготовки виноробів до роботи з туристами. Навчання буде розраховане на 20-30 годин теоретичних та практичних занять, які відбуватимуться в різних районах краю. По завершенню навчання приватні винороби складатимуть іспити. Найбільш успішні з них отримуватимуть відповідні сертифікати для роботи з туристами. Вже найближчим часом з цього приводу заплановане підписання угоди між "Спілкою приватних виноградарів та виноробів Закарпаття" та кафедрою туризму УжНУ.
Як повідомив Олександр Ковач, на включення до "Винної карти Закарпаття" зможуть претендувати тільки ті винороби зі своїми винними підвалами та дегустаційними залами, які успішно пройдуть сертифікацію в "Інституті виноградарства та виноробства імені В.Е.Таірова" та Кафедрі туризму УжНУ. Тож турист, який захоче посмакувати на Закарпатті вином і скористається "Винною картою", зможе завжди знайти тут якісне вино та гарне обслуговування. До речі, ця "Винна карта Закарпаття" створюватиметься паралельно із гастрономічною. За словами Федора Шандора, в області нещодавно було створено Спілку рестораторів.
Крім того, учасники конференції підвели підсумки виноробного сезону – 2007 та обговорили питання підготовки до 13-го фестивалю "Червене вино", що пройде в січні наступного року в Мукачеві. Також на зібранні було представлено по п’ять макетів гербу "Спілки приватних виноградарів та виноробів Закарпаття" та розробленого бренду якості.
Наступне зібрання "Спілки приватних виноградарів та виноробів Закарпаття", на якому заплановано підвести підсумки фестивалю "Червене вино", розробити програму курсів з навчання та прозвітувати про укладання договорів з "Інститутом виноградарства та виноробства імені В.Е.Таірова" та кафедрою туризму УжНУ, відбудеться 20 січня 2008 року в Берегові. http://zakarpat.info
|
Добавил: ukrwine
|
|
|
Натяжные потолки Киев
|